Inneliggare...

1. High shoulders

2. Spets

3. Paradise Hotel

4. Second Hand (Emmaus loveit)

 

 

1. Robinson (tack gud att hysterin äntligen är över)

2. Söndags-städa uäck

3. Gul (färgen är hemsk)

4. Snåla Boråsare

 


Fri-DAGEN VAR KUL

Blev massa tjej mys med twinsen åh min Lajna :) Henne är jag inte utan i första taget. Vi var hemma hos Jenny och sjöng singstar, käkade chilisar & bara snacka skit. Efter det gick vi ner till Harrys där vi snabbt upptäckte att det var karaoke-kväll. En gubbe runt 55 plus höll på och fråga mej om jag var singel hela tiden och var allmänt sliskig, långt flötigt hår uuya, usch! Till slut var han så på så jag sa till vakten som snällt släpade ut honom, well done!

Idag har jag och min älskling städ & donar dag, ska bli skönt att bo som folk igen må jag säga!

Twin1:Jenny, twin 2: Jesse, åh blondin Lajna :)

Jag i mitt nya rosa second han kap! Bara älskar höga axlar!

 

Vissty gillar ni rosa&highshoulders?


Tacuus

Mmm lovely tacos, helt underbart gott, jag kan tok-föräta mej på det jag lovar!
I tacos bara måste jag ha:

Köttfärs
Gurka
Vitlöks-creme freiche
Tacossås
Ost
Jalapenos



Vad brukar ni äta till tacos?

Hatkärlek

Dagen var spenderad i Ullared med Daniels pappas fru Anna, Daniel syrra Angelica hennes pojkvän och hennes undersöta dotter Mira. Jag har en slags hatkärlek till just Ullared, alla dessa galna tanter och ursura gubbar som går och blänger, drar sura kommentarer & kör på en med deras förbannade vagnar, hemskt. Men samtidigt så är vissa ur-söta och går runt och ler, man hittar mycket skumma grejer som man köper fast man egentligen inte behöver.

Idag har jag fyndat tre budda-figurer som jag är yber-nöjd med (tror Jenny twin blir lite avundsjuk.
Lite krukor,
brandalarm (äntligen)
awesome handväskor,
konserver,
väggklocka till köket,
nagellack (svart, rött och hallon-rosa),
sket-hus-papper,
en fashion-höna till mamsen
& massa krimskrams.

Ikväll ska jag och min make endast slappa i soffan, hångla, kramas, bada, snacka skit, byta tv-kanal, äta daimchoklad & sova.



Creme-vit medel-stor-väska/svart mina-nit-väska



En silvrig Budda, circa en halv meter, får bosätta sig i köket.



Lönn-fet mysfaktor i svartlera.



Samma stuk som sen förra, åh vad söt du e :)

Weekend - jag är nöjd.

I fredags hade vi kickoff vilket var grymt kul, massa olika lekar som fick oss alla på skolan att lära känna varann bättre.

Ullared som gäller nu skriver mer i eftermiddag


Död åt våldtäktsmän

Tycker folk blir mer ch mer sjuka i huvudet. Hör man inte det ena så hör man det andra. Gubbar våldtar spädbarn, mammor skär sina barn med glasskärvor. Och om detta nu är det vi vet, hur ser då mörker talet ut?

Häromdan kom det ut i media att en polischef våldtagit ett barn samt en kvinna, finns det ingen moral hos folk längre? Att stå och predika om våldtäcksmän och sen vara en själv? Det är ju sjukt.

"Han har haft en lång karriär med höga poster i rättsväsendet och föreläst om jämställdhet och sexuella trakasserier.

Nu är den före detta polischefen misstänkt för våldtäkt mot en kvinna och försök till grov våldtäkt mot barn.

Polisen grep mannen, som är i 60-årsåldern, på ett hotell i Falun vid lunchtid i måndags. Enligt dokument från Södertörns tingsrätt inleddes förundersökningen mot mannen den 21 januari. Enligt kammaråklagare Håkan Roswall är han misstänkt för en våldtäkt i Bandhagen för ett drygt år sedan samt försök alternativt förberedelse till grov våldtäkt mot barn nu i januari i Solna, Stockholm och Falun."

 

Död åt våldtäktsmän!!!

Blommigt värre.

Nyhandlad på Maxi. Kylen/frysen full, check. Underbart när det finns massa gott att välja mellan inte bara... gammel kanelbulle? Imorgon är det kickoff i skolan vilket kommer bli grymt kul, det är våran grundklass, grundklass 2 och påbyggar klassen! Sweet. Vi ska lära känna varann lite bättre med tävlingar å sånt skoj. Idag var vi förövrigt på axfood, storsäljare med mat, sen finns det STB med massa blommor och Sibel, massa krukor och dekoration till krukor. Blir stor handling någon dag så ska jag göranått fint till mamma :)

Ur-skönt med helg verkligen, jag behöver ta igen mej efter en häktisk vecka. Sova är så galet underskattat verkligen good damn.  I en annan del av Köping för min och Daniels del ikväll.

Kavaj invigd, check

 



Kollar ni en annan del av Köping?

Nice

Min nya inköpta oversiza/blommiga kavaj (fick presentkort ifrån Lina i juleklapp.)

Visst är den sweet?

 

Nu blir det bedden, galet trött över all flower power, hörs imorgon, natti!


Tjat-Pelle!

Har haft ännu en underbart rolig dag. Trodde aldrig för 5 öre att plugga skulle vara så kul. Idag har vi bundit spiral-buketter och gjort symmetriska bordsdekorationer! Jag arbetade med 4 material av blommer idag, bara ett virka in, snett till vänster med varje blomma och sen vipps är det en spiral!! Har en jätte mysig klass också. Jag är ju som vanligt högljudast men det är ganska accepterat jag måste ju får avreagera mina lycko-känslor jag känner när jag är i plugget!

resevägen hem med tåg satt jag och läste 14 år till salu, som är grymt bra. Jag är en riktig torsk på självbiografier och faller direkt, Rekomenderats starkt att ni läser den. Och när jag satt där i lugnan ro så kommer en galen gubbe fram.

-MEN
HERREGUD, DET ÄR JUU DU! EMMA ELLER HUR?
Eeh ja, och jag känner igen dej me, ifrån bergdalsskolan eller hur?
Det var alltså en översocial människa som en gång i tiden varit vikarie på min lågstadie skola. Han satt och gapa om allt mellan himmel och jord och jag fick inte en syl i vädret. Folk kolla och undra såklart om jag kände den här gamla mannen.

-ASSO FLORIST, GUD VAD KUL. EN GÅNG KÖPTE JAG BLOOMMOR TILL MIN MAMMA MEN DOM VAR I PLAST.

Men so what, jag försöker läsa hallå. Han snackade om det ena till det andra och frågade en fråga som jag inte han svara på innan han bytte ämne. Klarar inte av sånt folk. Verkligen inte. Nu har jag huvudvärk.

Här är mina dagens resultat:
(väldigt nöjd är jag)

Spiralbukett

Steg 1 (blad 90 grader)

Steg 2

steg 3 (försöker täcka oasis:en som är den gröna "klumpen")

Klar! Symmetrisk bordsdekoration

Dags att börja källsortera igen, gör ni det? På vilken nivå?


Flower power

Åh skolan går så sjukt bra. Får lära oss massa logiska och svinroliga saker hela tiden. Idag fick vi göra "spiralen" vilket gör att man sitter ihop en bukett så den ser mycket maffigare ut! Great jobb, imorgon blir det massa nytt!

Lina och Robin har gjort slut, tycker verkligen det är tråkigt, dels för att och Robin har haft väldigt kul ihop, plus att han är en riktigt bra kille. Fast förstår henne, det var nämligen hon som gjorde slut. Jag har själv vart där hon vart och knappt visste vem jag var, eller vad jag ville. När man kommer i en sånn svacka tror jag det ända rätta är att unna sig själv egen tid och för en gångs skull vara riktigt EGO, bara tänka på sig själv. Det är annars taskigt dels mot partner men också mot sig själv

Är
så tacksam att jag fick just den mamman jag har, Hon är underbar på alla sätt! Min trygghet, min klippa, min bästa vän! Finns ingen som bryr sig om mej så mycket som hon. Finns ingen som är gladare för min skull när det går bra än hon. Jag finner inga mer ord för att beskriva min kärlek till henne, men tänk er allt bra på denna jord, då menar jag verkligen allt, allt det är hon gånger fyra! Älskar dig big-tajm mamsen



Mamman delar ut julklappar :)

Nya ansikten, refresch

Lina är försöt, hon trodde ginas nya reklam var en brunare och brunhårig Pernille.

Stjärnmodellen Pernille Holmboe från Norge har ända sedan 2002 använts till och från i Gina Tricots reklam och hennes ansikte har hjälpt till att sälja in kedjans kläder på den nordiska marknaden. För två år sedan tecknades ett tvåårsavtal med Holmboe, ett avtal som var värt flera miljoner kronor.

Vid årsskiftet löpte avtalet med henne ut och Gina Tricot har istället valt att satsa på den brasilianska modellen Emanuela De Paula som nytt affischnamn.

När företaget vid ett tidigare tillfälle avbröt samarbetet med den norska modellen på grund av att hon var för dyr ledde protester från kunderna till att bolaget backade från sitt beslut.

 

 

Vad tycker ni, Pernille eller Emanuela?

 

 

 


Ros&poppel

Vad tyckte ni förresten om min såkallade bukett?
Bra för att vara första va?



Florist javisst!

Hemkommen ifrån frivilligt plugg? Känns helt galet att man kan vara så tokig i ett plugg som jag är just nu. Mitt lokalsinne svek mej för många gånger imorses men fram kom jag (tillslut) Svedala, mot parti hallarna, ne hur var det nu? Olskroken? Nej fel håll. Okej då börjar vi om, helvete!=)/T%¤E#""!##¤ Okej det är skyltet mot partihallarna, I see! Underbart, framme! Genomgång, dunder-mysig lärare, Linda! DEtta kommer bli så bra, jag känner det, en steg i rätt riktigt, bättre en två steg bak, eller hur? Fick göra min första bukett idag också.

Lördagen
tillbringade jag med min Daniel hemma hos ossmed lite fläskfile med fetaost och cremefraische, potatisgratäng, underbart gott. SEn kom Arthur och vi begav oss till Strand, där Erik, Skagge, Bulan, Snickie och annat gött folk höll hus. Jag väntade in Dybner som för övrigt var jätteseg och kom inte förrän jag redan hunnit till Tiffy, ah runt 23? Där var Danne, Fanny och co, riktigt klockrent och go musik! Ken Ring - nu måste vi dra! Love it

här kan det se ut:

Kärlek, Tiffan Emman

Det minst sagt turbulenta men underbara kärleksparet Tiff&Danne

Jag & Skagge



Jag Tiffan och Fanny

Later

Klinisktsrent ala kaptensgatan

Daniel tog tag i dammsuget & moppningen, medans jag skötte små plocket så som bara tjejer kan. Jag har kommit fram till att jag ska flytta all vårat japanska-stuk till sovrummet istället för att ha det i köket. Hämtade mina röd-guld-svarta kuddar att ha på sängen, tror det kommer bli så fint :) Min budda-lampa är ju i guld och rött så den får bli i sovrummet numer istället!

Ikväll blir det fläskfile med fetaost och hemmagjort potatisgrätäng, ska verkligen bli jättegott! Lte senare blir det att träffa Tiffy me, en promenix eller nått! Mys



Jag och min kärlek



Puss handsome!

Rapattack

Haha så här arg blir Lina när hon tappat sin tändare! haha kan inte sluta flabba, vad gör du här gumman?

Saaay whaaat?

Rapattack

Jag är personligen helt såld på rapattack som går på 6:an varje fredag! Klockrena grejer dom kommer med! Lapplisa är min och Danne favvo :)


Daniel goes MJ

Daniel kör MJ-style! Käkar ostkrokar med plasthandske "för att det inte ska lukta så illa"

Dubbelmoral isåfall tycker jag. Han kan göra fartränder i toan och tycka att det ska vara kvar "för att det är hemtrevligt". Han rapar och släpper sig now and then. Men att äta ostbågar med handskar då kan han vara mjäkig? Hur går detta ihop?



Nått flötigt

Handen på hjärtat, finns det nått som går upp mot en fet pizza med massa massa ost, tomatsås, kebabsås bearneisesås, pizzasallad åå vad gott!!

Feeed me feeed me feed me

Okej, för att bli realistiska, falukörv och mos, funkar...

Folk blir över 20 och vill inte åka pulka?

Vad är det frågan om? Kom igen! Skojja till det lite. Jag och Lina hade time off our lives igår! Chrisse, Tom & Kry var med. Riktigt lyckat. Jag och Lina begav oss till ÖB för att leta pulka, istället hittade vi en elegant wax-duk som färdfordon. En fin sådan med vatten meloner, päron, grapes allt ni kan tänka er på, mycket fint! Endast 29kr/m, rekomenderas starkt!

Robin Linas kille fick iallafall köra upp oss till Trandared. Och efter par hisskeligt tokiga rundor i backen, med flabb och fläkta rövar så gav vi upp. Men kul som fan var det. Lina och jag körde monkey-style. Då hon satt gränsle över mej och en stjärt-lapp underst. Damn vilken fart det blev! Konstigt av vi överlevde den färden. Sen bar det iallafall av till Jockes place. Grymt snyggt renoverad lya. Till vår fasa upptäckte vi dock en hårig sak med 8 ben. Självklart tog jag och Lina tillfället i akt att kommer över vår fobi! Och jag tror vi lyckades, eller var det kanske på grund av några öl? I vilket fall som helst så hade vi spindeln både på magen, axeln, bröna ah you name it! Okej.. hon var faktiskt lite söt, men jag skulle nog aldrig hålla henne idag.

Fest på annat håll, dvs hos Camilla & Jessica, så efter mycket tjat ifrån deras sida så gav vi upp och begav oss dit! Dom bor i en underbar trea som jag hoppas att Daniel vill ta över med mej, dom ska nämligen flytta. Plus att den bara kostar 700 mer i månaden, får se om min önskan går i genom?

Fruktcoctail någon?



Feströkning no good



Hon var rätt söt, men vafan har jag gjort med luggen?



Lina håller minen



Storbebis på snowracer plus 3 sköna grabbs


Har ni åkt någon pulka i år mina vänner?


Fat baconi

Godmorgon sweethearts! Sovit gott? Själv sov både jag och daniel för ovanlighetens skull till 11! Blev ägg&baconi till frulle idag, super gott! Ska strax göra mej iordning för att sen åka en sväng ut med Lina till Almenäs för lite mata ducks och fota! Sweet.

I eftermiddag blir det pulka och grillning! Undebart. Inte många dar tills plugget börjar nu heller!

Kraaam hörs senare

Pulkarace ala Himlabacken

Äntligen kommit på nått att göra imorgon. Min rastlöshet stirrar upp mig till max! Jag och folket ska bege oss till Himlabacken för lite grillning, pulkarace & annat smått och gott! När vi väl tar tag i saker så brukar det sluta helt galet skoj. Hoppas på många tokiga ståller också!

Såhär såg det ut last year...

Så ta fram barnet i er och häng med!


BIG DEAL OR NO DEAL?

Januari snart avklarat och jag är så trött på vinter så jag kan spy, ge mej sommar, värme, bad, öl i solen, malmöfesitval!

här är läget för mig just nu:

1. Bustier/Bodys/Korsetter. Helt underbara & romantiska. Spets, stay ups, fixa hela kittet. Galet snyggt.

2. Päls. Vad går upp mot en varm go päls/pälsmössa? Det går bara inte att frysa!

3. Joel Kinnaman. Vilken hunk! Han stal mitt hjärta i Johan Falk, hur ska det då gå på Snabba Cash?

4. Paradise Hotel. Okej Mina favvos är long gone men kan ändå inte låta bli att kika PorradiseHotel

 

1. Robinson! Allvarligt, går de att hitta mer IQ-befriade människor?

2. Uggs. Urk. Helt ärligt att folk inte är trötta på dom jävla dojjerna efter så många år.

3. REA. Att folk inte kan ge sig? Får ni aldrig nog?

4. Gossip. Okej skvaller i all sin ära men nån måtta får det väl vara på det? En fjäder blir en höna, tjoff!


Biogas

Vilken flopp allt detta med bigas har blivit. När dom flesta modeller äntligen tillverkat dessa "miljövänliga bilar" så kommer det fram att inte alls är miljövänliga i längden! Tycker dessa välbetalade forskareborde kolla upp sin sak LITE, LITE bättre va?

Har
äntligen fått ihop IKEAs hemska möbel, som var en svart hög byrå till att ha i sovrummet så vi har nånstans att göra av all vår bråte! Tror nog det tog mer än 2 timmar,men i sovrummet står den nu, well done Emma!

Over and out

I thought I could ask for more from you.

Billie & co har gjort hela min dag, byrån är snart klar. Helt fantastiskt, Emma kan, Emma kan.! Tankar går igång som en karusell på mej när jag hör Billie. På gott och på ont. Har haft många fina minen till deras underbara texter. Men också många tänkande dagar. Är trött på att bli besviken, kanske dags att gå vidare after all, dom säger att jag ska göra det men jag har svårt att bara släppa allt vårat..

Tiden läker alla sår, det måste stämma för jag har blivit läkt förut. Dags för organisation i lådorna! Nice!

I don't
think that I can make this.
This is so much more than I can take.
This is the worst cut ever.
Everything goes into a thousand pieces.
Everything goes into a thousand pieces.
I'm damaging this apartment.
So damn you two for making me unable to stop loving you.

Kärlek E

Byggare Bob

Försöker finna harmonin via Billie the vision and the dancers innan jag tar mej an mitt stora IKEA-projekt! Fyfan, älskar IKEA över lag men deras små delar & alla stora delar för den delen också är hemska! Man förstår varför saker är så billiga där, man gör ju hela arbetet själv!! Det är ju säkerligen 200-300 delar till min blivande byrå, wish me luck!

Fick det efterlängtade kortet med inbjudning till min sötis kusins dop! Gud vad kul det ska bli! Älskar verkligen bebisar!



Hatar ni IKEA byggen lika mycket som jag gör just nu?

Paradise efter nästan en vecka i dimma

Kan inte påstå att jag fått mycket gjort idag. Skjuter alltid det tråkiga framför mej. Någon gång måsgte man ju ta det. Imorgon får det bli, hoppas på lite mer motivation då. Sitter och kollar på några feta småbarn, stackarna. Deras mamma fattar inte varför dom är så tjocka? Bara deras frukost innehåller lika mycket kalorier som jag äter på en hel dag. Små kakor och godis, chokladpuffar till frukost. Men snälla nån, barnen blir ju både mobbade och med största sannolikhetkommer dom också dö i förtid. Tack mamma&pappa för att ni inte gödde mej med sorutgrädde och oboy i min barndom.

Paradise Hotell ikväll, som jag och Daniel harlängtat!



Tror ni inte att vi lär få samma problem i Sverige inom loppet av några år som USA har?

Yr i knoppen

Har sprungit hemma som en virrig höna idag. Röjjt och träffat Sanna idag, så mysigt att få snacka av sig lite. Lättsammare männisa får man leta efter. Sötnos. En vecka kvar till plugget nu då, jävlar vad taggad jag är (fast inte jusgt nu såklart).

Middagsmaten idag blir köttkorv, potatis & senaps sås, mums! Hörs ikväll, kram




Blåsningen

Efterlängtade blåsningen, hoppas att det är bra och ingen wannabe & flopp serie. Sen kika lite på sötingarna i En annan del av Köping. Daniel försökte få mej att kika på Sherlock Holmes, nejtack. Gillar inte spion ala Harry Potter lookalike filmer. Så han får tyvärr titta på den själv!

Åh vilken underbar kollektion Gynning målat då. Dumt att tavloarna är så dyra annars hade man kanske köpt en, fast nej, har ju mina Buddah tavlor som jag nog hellre har uppe.

Någon som har sett Snabba cash än?




SO LONG SUCKERS

Gårdagen var den bästa på länge måste jag medge. Självklart tillbringade jag den med Lina! Rastlösa sidan tog över och jag trotsade mamma och min sjukdom och drog till Götet över dagen. Hittade en ljuslila top på JC, en buddah på Indiska & en kjol jag har velat ha länge på MQ, well done Emmis! Jag och Linis bestämde oss senare att ta några öl och snacka skit at my place, å så blev det. Efter det var det Petris place & en kika på stan, sen sängen!

Hela söndagen har vi dess värre fått tillbringa på akuten. Lina har hjärtklappning och andningssvårigheter. Vilket hon hade igår i Götet to. Kanske inte är så bra att blanda alkohol med medication after all. I vilket fall som helst kom dom inte fram till något vidare så efter att ha tillbringat hela söndan däruppe så är jag yber nöjd med att få vara hemma och slappa i soffan, yes!

Viktor minstingen i mammas familj kommer dagligen med sköna kommentarer. Efter att ha slängt sig på sin älskade snowracer så hojtar han till mamma och co "So long suckers". Haha, vart får 6åringen alles ifrån? Toker..



Fick höra att jag liknar en av chicksen i ABBA igår? Hoppas inte ni håller med?

Osch vilken stil

Tycker Gaga är helt under sång mässigt, med kläderna? Njae...Men självklart är det ju en pr-kubb för att sticka ut, hon får ju sjukt mkt uppmärksamhet för sin klädstil.

Hade inte en aning om att Gaga bara var 23, inte heller om att hon var låtskrivare till artister som Akon, pussycats dolls, & Linas favvo Brittan.




Vilken outfit gillar ni bäst?

Polly

Det tar verkligen emot att inte bege sig till Shanty idag, nu när Niclas skrivit upp oss på gästlistan och allt. Hade inte pengar heller, fast det kan man ju inte skylla på när man kommer in for free. I vilket fall som helst, kommer jag & daniel nästa gång dundra in, awesome.

Är fortfarande dösjuk, sitter och snyter mej och virkar om vart-annat. Min älskling har köpt hema polly som jag älskar så det blir en dag framför tv. Förhoppningsvis Gbg imorgon med Lina, om hon lyckas bli av med sin bihållsinflammation hon lyckats dra på sig, hya!


Sjukdom

Snor-pappren och min morgonrock är mina bästa vänner idag. Har lyckats bli galet förkyld. Jag som är så rastlös person brukar rent av skita i att jag är lite förkyld och köra min grej ändå. Idag går det bara inte. Sitter och sörplar i mej honungs-te, snyter mej, virkar och läser världens bästa bok, Skadad. En sann historia, som jag rekomenderar alla att läsa. Jag köpte min på tradera för 20 spänn har jag för mej och den lär finnas i olika bokaffärer i stan. Daniel tycker jag är skit jobbig & gnällig igår och idag, vilket jag kan förstå, fast det är synd om mej. Fick ett sms av mamsen precis "puss till min fina å undersköna dotter även när du är sjuk mitt pollyhjärta". Söt hon är! Vill bara ligga i hennes famn och vara 5 år igen, en sånn dag är det idag.

Läste igår att  ordet våffeldagen resultatet av ett slarvigt uttal av Vår Fru-dagen, alltså Jungfru Marie bebådelsedag. Säger du Vår Fru-dagen snabbt blir det lätt Våfferdagen och i de delar av landet där man talar med tjocka r och l är det lätt att glida över i Våffeldagen. Just därför får vi våfflor just denna dag.

Nu blir det "en annan del av köping" på tv4-play, virkning & te-slukning.
Hoppas livet leker för er.

Min blivande mössa

Mina tama boa-ormar ifrån igår endast 49:- st, grejt!



Virk och mys med Borgsson

Har hunnit handla en sväng med Lina, blev äntligen av med all vår pant.
Svängde förbi ett virkställe åh inhandlade lite gott och blandat. Paljett remsor till håret, boa till nästa nyår i både svart & rosa, elegant! Plus lite garner så vi kan virka idag. Ska bli så mys. Köpte garner i samma färger som jag köpt glajjer så det matchar perfekt sen till mina blivande mössor.

Beundrar min vackra farmor för allt hon gör. Sylt, saft, äpplemos, lingonsylt, köttkorv, plus en massa mer, hon är awesome! Pics kommer ikväll när jag är hemma igen

Love

Kak-bak med snygga former

Har vart iväg en sväng med Lina och bytt min elvisp jag fick i julklapp. Det blev en silvirig variant. Självklart så var jag idag tvungen att test-köra den. Åh ack vad bra det blev. Kladd-kake-muffins i sebra-färgade former, inte illa! Tog ut dom lite tidigare för att dom skulle bli så krämiga som möjligt. Hoppas jag lyckades, fast åh andra sidan, när misslyckas jag med någonting (bygga självförtroende)


Sätt i gång och baka ni också :)

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
(Tips på god kakao att använda)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 10-12 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

Smet, format och visp, nu kör vi

Walla!!

 


Elvisp

Ska bege mej till knallelandet med Lina idag för att byta en elvisp jag fick. Jag vill inte ha vilken som helst utan helst svart annars röd, vi får väl se hur detta går, när man ska vara så kräsen. Ska i vilket fall jobba i eftermiddag/kväll så det blir inget mer blogging för mig idag!

Hoppas livet leker för er
Fred

Längtar

Sitter och kikar igenom mina papper ang utbildningen, vi får lära oss allt imellan himmel och jord. Försäljning, exponering, åh jag är så exited! Lite av det jag ska få lära mej av är detta:

Under utbildningen får lära dig det mesta som du behöver veta, för att du skall känna dig kompetent i ditt arbete med blommor.

  • Buketter och dekorationer
  • Bröllops- och begravningsbinderier
  • Varuhantering av snittblommor
  • Skötsel av de i handeln vanligaste krukväxterna samt svenska och botaniska namn på dessa
  • Snittblommors skötsel och hantering
  • Emballering av snittblommor och krukväxter
  • Butiksekonomi
  • Snabbtextning
  • Exponering
  • Färg- och formlära


Fixa trådssen

Lina ska komma om en stund och fixa mina trådar, hoppas jag blir nöjd annars hänger jag mej eller hoppar framför ett tåg, eller nått annat kul. Innan dess har jag lovat henne min omtalade grönsaks-soppa som både hon & karro är tokiga i, kul!

Vi
tjejer bestämde att vi ska dra ihop en tjej-kväll. Skulle vara jättekul, mest av slappnat på de sättet kanske, men innan dess ska det hinna bli löning & jag Lina & mamsen ska till IKEA(ja ni läste rätt, inte Ullared). Måste fixa en nu byrå, och livs viktiga saker som värmeljus och lite annat krimskrams!

Som ni nog har förstått har min älskade Daniel börjat blogga, vilket han har dels gjort förut och också pratat om att börja göra igen, igår var det dags. Vi får se hur detta går, han lär ju skriva rätt skeva grejer, så jag ska iallafall följa den(även om jag vet mesta av hans tankar osv)

Älskar min mammas sätt att skriva, hon är som en knepig poet vissa gånger. Jag tror det borde passa henne att skriva kärleksdikter, för hon har så mycket kärlek i sig att hon knappt kan ge bort mer.
Här var iallafall mammas kommentar om gaser:
Postat av: svärmor

" Ju mer luft/väder du släpper desto mindre respekterar du relationen,sorry Daniel men vem tror du har fostrat Din Fästmös Kvinnliga Sidor?? Kram Svärmor... som gillar dig oavsett väder..."

 

Nästa köp

 

Kärlek till er!


Daniel is blogging

fogborn.blogg.se

Visit åh in å läs med er ( dock inget där jag står för)

Paradise hotell nu, natti å kärlek




Killar och deras behov

Mina damer & herrar, jag har så galet ont av alla kropps-lukter som pyser ut här och var. Jag har bett folk/mina vänner respektera detta. Hur svårt kan det vara lixom? Att inte släppa sig, rapa eller andra skumma saker. Jag tycker personligen att när man släpper sig åh det luktar både lik & kompost så kan man göra det när man är själv, och rädda alla andra som inte vill vara i stanken ifrån lukten.

Daniel får prutta när han är på toa, rapa när han dricker öl. Mer än så är det inte. Jag tycker faktikst det är respektlöst & vidrigt när ens partner (som man gör annat med) sitter och fiser & rapar hej-vilt! Daniels kompisar var här på besök härom-veckan och fes & rapa varandra i ansiktet, vad är grejen med det? Hur ofräsch får man vara på en skala? Aldrig att jag skulle vilja leva med en sånn person.

Många jag pratar med tycker jag är "mjäkig" & "barnslig". Men jag kan inte komma på en gång min mamma eller farmor har varken fisit eller rapat framför mej. Däremot min pappa, han fiser i högansky åh asgarvar efteråt, det är det där, killar och deras behov

Brukar ni göra era behov framför era partners?

Mätt

Lunchen är just uppslukad åh gott det var, de blev grönsakssoppa med knäckis & ost! Har hunnit med det mesta här hemma nu, plus att mamma lovat mej att rensa i våra garderober, det är ett minst 3 dagar projekt. Skönt när det är gjort i vilket fall.

Är så sugen på att se Snabba Cash som kommer på bio på fredag, verkar grymt bra för att vara svensk. Plus att det är hunken ifrån Johan Falk som är med. Undra bara när man får boka tickets, skrev in mitt nummer så får la se när dom messar.

Jag & Lina ska bega oss till staden för att shoppa upp våra present-kort, hoppas att vi åker ut till almenäs & fotar en sväng också, gud vad kul!


Longing for Lina

Månens dag och jag har vaknat på topp humör! Ska ta tag i tvätten, byta örngott, lakan & påslakan i sängen. Ta ner adventsljusstaken. Så allt kan bli som förr igen. Ikväll är det paradisehotell igen, lite sugen man är, men jag tror faktikst attt Daniel är snäppet sugnare, han är hel-tokig i alla intriger i programmet!

Har ätit underbart god frukost som bestod av havregrynsgröt, mjölk & farmors hemma gjorda äppelmos, mums! Nyttigt hoppas jag också. Ligger för tillfället på vikt 63,5 men vill ner några kilon till sommarn. Daniel gnäller & tycker jag är fin som jag är, men när man känner att man vill gå ner lite för sig själv, så tycker jag man ska göre det! Kankse 58,det vore underbart om jag kunde ha sånn disciplin!

Eftermiddagen
ska jag tillbringa med Lina, ska mysa runt på stan och berätta hemlisar. Vi har lyckats jobba om varandra men idag har vi lyckats klaffa rätt!

Toklängtar tills skolan börjar, 25:e Januari it is, gud vad kul. Kommer hå¨lla er uppdaterade.

Någon som har nått bra tips för vikt nedgång? (jag har nästan testat allt iofs, bra & dåligt) Men gärna tips som ni tycker funkar!


LUGG!

Har ännu en gång bestämt mej för att förnya mej lite, denna gången blir det lugg! Daniel wajnar som fan. Men han ska väl ändå inte säga nått? Han som har en bunt tover i sitt så kallade dreads-frisyr. Lugg är nått utav det värsta han vet, just därför ska jag göra det, så att han ska få sättas på prov.

Daniel: Emma Är det sånn här lugg du ska ha?



Nej Daniel det är sne-lugg jag ska ha HEL-LUGG!
Like this

Vad tycker ni? Lugg eller inte?


Hemmakväll ikväll

Singingbee tycker jag är ett kärring program till tusen. Inte en själ i programmet kan varken sjunga eller kan texterna på vanliga hedliga kult-svenska texter! Idioti! Vart har dom gömt sig hela sitt liv? Kanske bara är bitter för att jag är hemma iställer för att vara ute i sviren & skojja. Men skönt att vakna pigg imorgon, plus att som ni vet att varken daniel eller min mamma vill att jag ska dricka som jag gör. Vad gör man inte för dom man älskar?


Gårdagen

Tiffan hämtade mej hemma för att åka på lite alkohol-shopping. Sen hennes place så hon fick duscha av sig & fixa iordning sig. Efter det åkte vi för att hämta hennes mamma som sen skulle köra oss upp till Jessica, Tiffys systers kompis! Rolig kväll med massa dans, spel, & skitsnack!

Idag har vi vart iväg på kalas hos Angelica & Mira som fyller 2 år, sötnos, men nu får hon inte bli äldre!!
Hela Daniels släkt var där plus att vi äntligen fick träffa Angelicas nya pojkvän Robert. Nu blir det pizza & mys i soffan, hörs sen

Love

Tiffan & jag

 

Mira & blås på tårtan


Tonight is gonna be a good night

Har precis varit ute & springit i vinter kylan, Tiffan ska plocka upp mej om en stund, gullig hon är som kör mej till glasbanken.

Äntligen! Kom in på florist utbildningen som jag så länge velat! Börjar vid skolbänken den 25 januari, håll tummarna nu!

Massa kärlek

Smyg-svartis

Självkänslan?

Ett problem jag slåss med då & då är att jag är väldigt svartsjuk av mej, speciellt när det kommer till Daniel. Jag tror att det beror på min låga självkänsla & självförtoende. Daniel är den mest pålitliga pojkvän jag någonsin haft. Och egentligen borde jag inte beskymmra mej at all.. Han är den mest hängivna som jag någonsin träffat. Det har vart fester med folk jag inte gillar eller tjejer som han tidigare haft en relation med, och han har alltid valt att istället stanna hemma. Just för att inte såra mej eller göra mej orolig.

Jag är endå personen i vårt förhållande som är ute på klubbar och dansar, dricker oftare än honom & har kvar alla mina kill-kompisar(dock inte på samma nivå som innan) Svartsjuka ska inte blandas ihop med avundsjuka, som mer handlar om att man vill ha något som någon annan har. När man är svartsjuk råder nästan motsatt förhållande: man har något som man är väldigt rädd att mista. Så är det verkligen. Daniel är också väldigt svartsjuk men han har mer grund till att vara det, som jag nämnde ovan, att jag är på krogen etc.

Någon mer än jag som slåss med sina svartsjuke draman?


2009

Norpa denna av min bästa vän Lina, sorry doll!

2009:                                        

Hur har året varit för dig?
En av dom bästa! Träffade min kärlek Daniel som jag nu är förlovad med½
Bättre än förra året?

Absolut, fast man saknar vissa stunder ibland..
Någonting du aldrig kommer glömma?
Denna underbara sommarn, flängande överallt, lovely
Har du flyttat under året?
Göta, till Karro, till Göta, till Daniel?!
Har du hittat en ny låt som du älskar?
Same old, same old
Isåfall vilken?
Billie & co, Di läva, governoren


KÄRLEK:                                   

Hur har din kärlek varit under året?
Bästa någonsin - soulmate
Har du varit kär i år?
Once
Har någon sagt jag älskar dig till dig?
Mamsen, papsen & min kärlek Daniel
Har du haft ett hemligt förhållande?
Med Lina isåfall?


SORG & HÄMND:                         

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord?
Pass
Har någon i din släkt avlidit?
Nej.
Har du slagit någon med knytnäven?
Adrian (sorry about that mate)
Varit i slagsmål?
Mmm...


PERSONLIGT:                          

Har du gjort någonting du ångrar?
För många saker
Har du skämt ut dig?
Samma svar här
Har du ljugit för en vän?
White lies
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön?
Ja. My man, lillbrorsan
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön?
Lina, Therese, Karro, Mamma några fler kommer inte på

VÄNSKAP:                               
Har du träffat nya vänner?
Lina, har dock kännt henne innan, men nu är det hon & jag mot världen, sen endel bekanta men ingen jag vill ha nära om hjärtat
Har du förlorat någon vän?
Yes
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän?
JA! Tiffy åh det är jag hur glad som helst över
Har du gått bakom ryggen på en vän?
Inte vad jag kan komma på?
Har du ljugit för en bästa vän?
Säkerligen, nått vitt!

Rökelser till max!

Hemkommen ifrån LillTess & Stengården, gud vilken mysig känsla man får av att kliva in där. Lukten, musiken alla statyer & små plock. Kpte mej några rökelser för att mina börjar ta slut! Efter det begav jag mej upp till tess där hon hade fullt sjå med att dammsugen upp helgens bravader dvs damm. Så tog vi en kladdmuffins å himmelskt go var den! Me love! Efter en stund sliter tess som förövrigt ääälskar grisar fram en gris-tanga för killar hahha, stackars hennes one-night-stands i framtiden!!! HJÄLP!!!

Rökelser till max, alla möjliga ljuva dofter




En liten del av stengården, gud så mysigt bongo-stuffs



Gris tanga ala TP, watch out guys!!!


Vänskap

Blev så lycklig igår, jag gjorde nått jag hade velat göra länge, länge! Jag tog bokade en dejt med en av dom mest pålitliga & genomsnälla människa jag känner, Stephanie. Vi har umgåtts i perioder här & där, men hon har alltid varit & lite på och kommit med vettiga saker när vi disskuterat! Jag somnade igår med ett leende. Ska träffa henne imorgon, gud vad kul det ska bli!

Visst är hon vacker?



Dagen består iallafall av att inhandla lite rökelser, våra här hemma tar slut stup i kvarten så jag får köpa på mej ett lager! Stengården har dom bästa! I samma veva ska jag upp till TP som jag inte träffat på ett tag, skönt att få prata av sig!

Ha en underbar dag alla fina!
Kärlek


Min atom

Atom betyder odelbar på grekiska







Daniel min trygghet, min kärlek, min bästa vän!
Älskar dej


Återställare - Pizza

Igår blev inte alls som planerat. Jag & Daniel skulle ifrån början varit hemma & chillat, men ändrade planer! Ringde Petri och begav oss till honom. Fick äntligen träffa hans söta flickvän Jessica & hennes kompis Camilla, sötnosar! Hade en retro kväll igår med massa godingar som La Bouche, BSB, Paradisio u name it! Härlig kväll som senare slutade på Harrys med Lina & Robin-sson. Han stod vid stelbordet & jag & Lina röjjde dans-golvet, sjyst!

Imorses var jag inte den piggaste Gud skappat, så Daniel tassade ner till tvättstugan utan att väcka mej, sweetheart!<3 Inte så sugen på att tvätta idag kan jag säga er. Har legat & kikat paradise hotell & tatt en bit pizza, var inte så hungrig idag! :)

Hörs senare sötnosar! Ciaoo


Beautiness

Får att försöka förbättre sina skavanker & vara tillfreds med sig själv vara ja. Har gjort två tandblekningar men har aldrig i dom så länge som gegget ska vi i, gör ett nytt försök nu till städningen & sound of billie the vision and the dancers.

Ikväll får det bli ansiktmask, måste också boka tid för ny hårförlägning, när man nu ska ha tid för sånt tjaffs?

Kärlek, hörs senare

3 röda

Har vart ute på en härlig promenix med Samis underbara hunder Sigge&Hugo! Behaglig kyla idag! Lästa på nätet att detta året kommer bara innebära 3 röda dagar på hela året, hur ska detta gå? Tråkigt, folk kommer vara sjukskrivna ännu mer det lovar jag! Väntar på att Daniel ska komma hem så ska vi iväg på en fika, vart vet jag inte än!

Jag som person är rätt knepig vissa gånger. Jag är väldigt bestämd med vad jag tycker i vissa åsikter, om någon gör bort sig eller sviker har jag svårt att förlåta & släppa & gå vidare. Det har många ggr vart till min nackdel, jag har förlorat människor som betytt väldigt mycket för mej just därför. Men jag har väldigt svårt för folk som snackar om saker & sen inte kan stå för vad dom säger, folk som inte är dom man tror dom är, och folk som lovar men inte håller...  Sen har jag också väldigt svårt att svälja min stolhet & försöka se lätt på saker & ting. Ett svek är ett svek så är det bara! Vill bara passa på att be om ursäkt till min älskade Lina för att jag blev sur igår när hon valde att fika emellan vi skulle ses, så hon inte dök upp på 1 timma & 40 min. Väldigt irretarande med folk som inte kan passa tider, speciellt när man går hem tidigare för att träffas. Sego :)

Daniel sluta rökning verkar ju gå bra även om jag vet att han fuskar på jobbet, men vadå, alla har ju sina "knep" för att sluta. Alla skyller ju på någonting. Dum som jag är lyckades jag somna igår när paradise hotell var. Får kolla reprisen på nätet!

 



Kärlek!


Stengården för min del.

Hemmakommen ifrån jobb & sitter som vanligt & väntar på Lina von seg. Inte ofta hon är i tid längre den kvinnan. Är det inte det värsta som finns när inte människor kommer i tid? Lord hela dan går ju förbi!
Jag har iallafall lyckats lura med min sköna höna till Knallelandet en sväng, ska även lyckas lura med henne till stengården hade jag tänkt :) Så sjukt underbar stämning där!

Jo juste här kommer vinglasen jag talade om att jag fått i julklapp, är dom inte adoreble?



Någon mer än mej&D som ska kika Paradise Hotell ikväll?

Hörs senare!


Lets do it!

Stötta min älskade Daniel i sin kamp mot det jobbigaste suget av dom alla, rökning!!!
Dag 1     

Lite wajnig, ätit en hel påse med ostbågar (kvällstid) plus en massa mat! Coca cola. Istället för en rökare kommer jag leva med ett fat-ass?

Klara hälsorisker med rökning

8 000 svenskar dör årligen i förtid på grund av sin rökning. Forskare har räknat ut att varje cigarett förkortar livet med cirka 10 minuter. Det betyder till exempel att en person som röker 20 cigaretter om dagen i 20 år förkortar sitt liv med närmare tre år.

Dödligheten i lungcancer i Sverige ökade med 35 procent mellan 1987 och 1996, trots att den minskade bland män. Bland kvinnorna ökar sjukligheten och dödligheten i tidigare mansdominerade hjärt- och kärlsjukdomar. Kvinnors rökvanor är en av orsakerna.

Rökning ökar risken för:

  • Lungcancer. För en rökare ökar risken ungefär med antalet rökta cigaretter per dag. 20 cigaretter per dag ger 20 gånger ökad risk och så vidare.
  • Strupcancer. Är 10-12 gånger vanligare bland rökare.
  • Matstrupscancer. Är 10 gånger vanligare bland rökare.
  • Magsäckscancer. Vart femte fall anses bero på rökning.
  • Cancer i bukspottskörteln. 30 procent anses bero på rökning.
  • Cancer i urinblåsa och cancer i njure. Hos män anses hälften av alla dessa cancerfall hänga samman med tobak. Hos kvinnor är motsvarande siffror 37 respektive 12 procent.
  • Livmodercancer. 30 procent anses bero på rökning.
  • Leukemier. 20-30 procent anses bero på rökning.
  • Aortaaneurysm (bråck på stora kroppspulsådern). 60 procent av fallen anses bero på rökning.
  • Rytmrubbningar i hjärtat med dödlig utgång. Anses i 40 procent av fallen kunna knytas till rökningens effekter på hjärtat.
  • Dålig blodcirkulation i hjärtat (ischemisk hjärtsjukdom). Beror i 30 procent av fallen på rökning.
  • Hjärtinfarkt. För en kvinna som röker omkring 25 cigaretter per dag ökar risken för hjärtinfarkt med 5,5 gånger.
  • Slaganfall (stroke). Den som röker 35 cigaretter per dag ökar risken för slaganfall 4 gånger jämfört med den som inte röker.
  • Spontant luftläckage till lungsäcken (spontanpneumothorax). Risken för detta ökar 30 gånger för den manlige rökaren och 14 gånger för den kvinnliga rökaren jämfört med icke-rökaren.
  • Dödsfall på grund av kronisk obstruktiv lungsjukdom, det vill säga emfysem samt kronisk luftrörskatarr. Risken ökar 10-12 gånger hos rökare.
  • Struma (sköldkörtelförstoring). Rökaren har dubbelt så stor risk att få struma
  • Giftstruma med ögonkomplikationer. Risken ökar 8 gånger för rökaren.
  • Dödlighet i magsår. Risken är 3 gånger större bland rökare.
  • Ryggsjukdomar. En rökare har skörare diskar (kotmellanskivor) i ryggraden och har därmed större risk för diskbråck och andra ryggbesvär.
  • Lårbensbrott. Äldre rökare bryter lårbenshalsen dubbelt så ofta som de som inte röker. Orsaken är benskörhet.
  • Synskada. Rökare drabbas av synskada (linsgrumling) 2-3 gånger så ofta som icke rökaren.
  • Psoriasis. Var fjärde fall av hudsjukdomen psoriasis anses vara kopplat till rökning.
  • Rynkor. Rökning innebär en 4,7 gånger större risk att utveckla rynkor. Den siffran kan jämföras med överdrivet solande som innebär 3 gånger ökad risk för rynkor.
  • Försämrad fertilitet, ofruktsamhet bland kvinnor och män.
  • Misslyckad konstbefruktning. Chansen för en lyckad konstbefruktning är bara en femtedel för rökaren jämfört med icke-rökaren.
  • Hämning av fostrets utveckling.
  • Impotens. 60-70 procent av de som söker för impotens på urologiska kliniker är rökare.
  • Risken för tandlossning är 4-6 gånger större för den som röker.
  • Munhålecancer.
  • Stämbandsödem.
  • Sårläkning. Rökare har sämre sårläkning än icke rökare.
  • Åderförkalkning, bland annat manifesterat som Claudicatio intermittens, kärlkramp i benen, också kallat "fönstertittarsjuka".
  • Så älskade Daniel, fimpa för rökning skadar allvarligt personer i din närhet haha!



    Sojja & Daniel i Ayia Napa!


    Fiämp


    Sanningens ord

    Det är mer än 2000 år sedan Jesus dog, är det inte dags att glömma och gå vidare?

    Ingen powernapp idag heller

    Åååh har städat igenom hela lägenheten nua, så skönt det känns, daniel kom efter å moppade överallt, redig älskling! Ska strax tillbaka till jobbet igen, lite trött man är, men imorgon är det ny vecka! Ska träffa Lina, mörbulta Gina tricot, handla (hoppas jag på maxi). Time will tell

    Ciao

    Bad & ljus

    Idag har vi bara lagat mat & myst hemma, Emil & cassie åkte idag också. Tog oss ett bad med värmeljus, väldigt uppskattat,vi har vår "prata ut tid" i badet. Känns jättebra, Ikväll blir det film och imorgon blir det jobb!


    I adore you


    Dagen efter

    Nyårsafton'             

    Hoppas alla hade likabra nyårsafton som jag. Vi började kvällen hemma hos oss för att sen bege oss till Mickey på norrby. Han hade en salig blandning med kompisar ifrån både göteborg & sthlm. Vissa normala andra mindre. I vilket fall som helst så blev jag efter en stund trött på all-gapig musik, så Lina kom & hämtade mej så åkte vi till nån fest vid kulan. Brudfest varav alla var 14 plus kändes det som? Så jag lurade med mej linis tillbaka till Mickey, och där stannade vi till lite innan 12 då vi tog taxi till stan för att smälla året största raket. Var faktikst hemma redan halv 1, duktig tös som farmor skulle sagt!

    Nyårsdagen              

    Bakis, sängen, froda, vatten, bada, snabb-blogg, pussas, kramas, chips, dipp, super mario, täcke, soffan

    Bättre blir det inte för idag!




    Daniel en stor smällare & jag



    Ariba!!!



    Min kärlek & jag


    RSS 2.0