Tulipa-tips

Misstaget många "amatörer" eller peeps gör just med Tulpaner eller Tulipa som det heter på latin är att dom häller ljummet och för mycket vatten i vasen. Har sett många inrredningsbloggar som gör just det. För mycket vatten och ljummet vatten påskyndar processen av att blomman ska slå ut och blomman drar iväg på längden. Och om du vill att dina tulpaner ska hålla sig fina längre så ska du istället hälla i ca 3-5 cm ifrån botten med vatten och kallt vatten och med all säkerhet får du finare tulpaner och iallafall några dagars med njutning.

En
annan superfin grej i inredningsväg med just Tulpaner men i detta fall på lök är att sätta i glas vas och låta löken/lökarna synas. Tänk på att absolut inte vattna på lökväxtena ni har, dem har sin näring i löken och klarar sig mer än väl på det. Risken är även där att man påskyndar processen och att man i sin tur får behålla blomman kortare.


Kommentarer
Postat av: thess

hej emma thessan här.. du kan inte du berätta lite om din floristutbildning, vart gick du ? vad kostade det? hur länge , hur söker man osv??



KRam thessan

2011-02-20 @ 12:33:56
URL: http://motmalvikt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback